Somon cu sos in stil asiatic



Ingrediente:

4 bucati  file de somon
ulei de masline
sare, piper

Pentru sos:

o lingurita de ghimbir razuit
o jumatate de ardei chilli
zeama de la o jumatate de lime
o ceapa rosie
1 usturoi tocat
1 lingura sos de soia


Mod de preparare: foarte simplu

Se fac mici increstari cu cutitul deasupra fiecarei bucati de somon. Se asezoneaza cu sare si piper si se toarna deasupra ulei de masline.
Intru-un blender se amesteca restul ingredientelor pana se obtine un sos omogen. Intr-o tava mica si relativ adanca se toarna sosul obtinut. Peste sos se aseaza bucatile de peste, cu partea cu piele in sus.
( Pielea va face ca pestele sa ramana fraged, si se poate indeparta la sfarsit)
Se lasa la cuptor aproximativ 20 de minute.
Se poate servi impreuna cu legume gen brocoli si morcovi.



*Preluat si tradus din www.jamieoliver.com

No comments:

Post a Comment