Tarta cu mure

Unul din deserturile mele favorite! Nu am fost fan al tartelor pana nu am incercat aceasta reteta. Delicios!



Ingrediente:

pentru tarta:
  • 125g unt
  • 100g zahar pudra
  • extrem de putina sara
  • 255g faina
  • optional: 1 baton vanilie
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 2 galbenusuri de ou
  • 2 linguri lapte rece sau apa

pentru crema
  • 1 baton de vanilie(sau extract de vanilie)
  • 500g mascarpone
  • 100ml frisca
  • 3 linguri de zahar
  • 3 linguri de vin de desert
  • 300g de mure
  • 2 linguri sirop de zmeura sau capsuni

Mod de preparare

Unge o tava de 28cm cu unt.
Pentru a face tarta, amesteca pana la omogenizare untul, cu zaharul pudra si cu sarea, dupa care adauga faina, vanilia, coaja rasa de lamaie si galbenusurile.
Cand amestecul a devenit faramicios, adauga laptele rece.
Nu amesteca prea mult, deoarece dorim sa ramana faramicos. La final presara putina faina desupra. Infasoara amestecul in folie si pune-l la frigider pentru cel putin o ora.
Acum aseaza-l si netezeste-l in tava si pune-l in congelator pentru inca o ora.
Incinge cuptorul la 180 de grade si lasa sa se coaca cam 12 minute, sau pana primeste o culoare de auriu deschis.
Bate frisca usor.
Pentru a face umplutura: amesteca branza mascarpone cu frisca batuta, vanilia, vinul si zaharul si bate cu mixerul pana amestecul devine lucios.
Trebuie sa rezulte o cremea bogata, pufoasa si usor dulce.
Dupa ce s-a racit tarta, plaseaza crema in ea si cu o spatula intinde-o uniform.
Acum pune murele deasupra, nu e nevoie sa le impingi prea adanc.
Inmoaie o pensula mica de bucatarie in siropul de capsuni sau de zmeura, si usor atinge cu acesta fiecare mura.
Se poate servi imediat, sau se poate lasa in frigider o jumatate de ora.









 *preluat si tradus din www.jamieoliver.com



No comments:

Post a Comment