Ingrediente
Blatul
150 gr ciocolata menaj de calitate
50 gr biscuiti amaretti
100 gr migdale macinate
100 gr zahar
100 gr unt la temperatura camerei
4 oua
zahar pudra
Crema
5 linguri faina
5 linguri zahar
1/2 litru lapte
100 gr unt
1 plic zahar vanilat
1 lingura esenta de migdale
Topping
150 gr ciocolata
2 linguri frisca lichida
Incalziti cuptorul la 180 gradeC. Ungeti cu unt o tava rotunda, si tapetati cu hartie de copt.
Topiti pe bain marie jumate din cantitatea de ciocolata.Dupa ce s-a topit luati de pe foc si acoperiti.
Mixati intr-un robot de bucatarie migdalele si biscuitii amaretti si 3 linguri de zahar.
Intr-un castron amestecati cu mixerul untul cu zaharul.Adaugati galbenusurile,mixati.Adaugati praful de migdale si amaretti, iar la urma ciocolata; amestecati pana la omogenizare.
Intr-un alt castron bateti spuma albusurile, adaugati restul de zahar si bateti din nou. Incorporati cu grija in amestec. Turnati amestecul in tava si lasati la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.
Lasati sa se raceasca 1 ora.
Crema
Fierbeti pe foc jumatate de litru de lapte, cu 5 linguri de faina, si 5 linguri de zahar, pana se intareste. Lasati se raceasca cateva minute, dupa care adaugati untul , un plic de zahar vanilat si esenta de migdale.Amestecati pana se omogenizeaza. .Lasati sa se raceasca, dupa care taiati blatul in jumate, si umpleti cu crema.
Pentru topping se topeste ciocolata , se adauga frisca, se lasa 2 minute, dupa care se amesteca. Se toarna peste tort. La sfarsit se presara zahar pudra.
No comments:
Post a Comment