Ingrediente:
165gr unt
200 gr ciocolata rasa sau maruntita
3 oua
2 galbenusuri
1 lingurita esenta de vanilie
165 gr zahar brun
2 linguri faina
1 lingura cacao
154 grame bicuiti precum Oreos, maruntiti
zahar pudra pentru decorat
Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.Ungeti cu unt o tigaie de 28 cm, apoi tapetati-o cu hartie de copt.
Topiti untul pe foc mediu. Luati de pe foc si adaugati ciocolata maruntita. Lasati doua minute sa se topeasca, dupa care amestecati pana la omogenizare.
Intr-un castron bateti cu mixerul ouala si galbenusurile si esenta de vanilie, pana devin spumoase. Adaugati zaharul, cu grija incat sa nu se piarda aerul format in compozitie. Mixati pana cand compozitia devine mai tare. Acum adugati compozitia de ciocolata, pe la marginea vasului, pentru a pastra compozitia aerata.
Adaugati faina si cacaoa si o treime din biscuiti. Amestecati usor. Turnati compozitia in tava pregatita. Adaugati restul biscuitilor deasupra. Lasati in cuptor pentru 25-30 de minute. Taiati prajitura in patratele, si presarati cu zaharul pudra.
preluat si tradus din www.bbc.co.uk
No comments:
Post a Comment