Felie de caramel

Ingrediente:

Blat:
1 cana faina cernuta
1/2 cana zahar brun
1/2 cana nuca de cocos rasa
125 gr unt topit

Crema:
400 gr lapte condensat
2 linguri sirop auriu(golden syrup)
60 gr unt, topit

Topping:
60 gr unt
125 gr ciocolata, taiata marunt


Incalziti cuptorul la 180 de grade. Tapetati o tava cu hartie de copt. Combinati toate ingredientele pentru blat intr-un castron.Mixati bine. Lasati la cuptor pentru aproxaimativ 15-20 de minute, sau pana devine auriu. Scoateti din cuptor; lasati sa se raceasca.

Crema: amestecati toate ingredientele pentru crema intr-o tigaie, la foc mic, timp de 8 minute. Turnati amestecul peste blatul racit. Lasati la cuptor pentru 12 minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.Puneti la frigider pentru aproximativ 2-3 ore.

Topping: amestecati untul cu ciocolata pe bain marin pana e omogenizat. Turnati peste crema de caramel.Cand topingul s-a intarit, taiati prajitura in cubulete mici.



No comments:

Post a Comment