Ingrediente:
130 gr zahar pudra
110 gr migdale crude decojite
2 albusuri de ou
65 gr zahar tos
pentru crema:
frisca lichida
ciocolata neagra/alba
Important: ouale trebuiesc scoase din frigider si tinute la temperatura camerei peste noapte;
zaharul folosit trebuie sa fie cel din comert, care are in el si amidon
migdalele, dupa ce au fost macinate, trebuie date prin sita
Se macina migdalele.Se adauga zaharul pudra, se da prin sita de vreo doua ori.
Albusurile se bat spuma.Se adauga zaharul, si colorantul, daca se foloseste.(Se pot bate destul de mult cu mixerul, pana compozitia e destul de ingrosata si solida). Se incorporeaza cu grija amestecul de migdale si zahar. Se amesteca usor, lent, pana toate migdalele sint incorporate. Acum compozitia trebuie sa fie de consistenta magmei, si usor sa curga de pe spatula.
In acest moment se poate porni si cuptorul, setat la 150 de grade.
Se toarna compozitia intro punga care se gaureste; Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza mici buline. Se lasa undeva la temperatura camerei, pana nu mai sint lipicioase la atins, aproximativ 15-20 de minute.Se pun la cuptor pentru aproximativ 15 minute. Intre timp se topseste pe bain marie ciocolata, dupa ce s-a racit, se adauga frisca, se amesteca pana crema e omogena.
Dupa ce micile macarons s-au racit, se umplu cu crema. Se pun la frigider si se consuma a doua zi.
No comments:
Post a Comment